Am pregătit o salată de țelină cu piept de pui (detalii despre ce și cum, găsiți aici, sau aici), numai că am făcut mai multă maioneză decât ar fi trebuit, așa că mi-au mai rămas vreo trei linguri. N-am vrut nici să înec salata în maioneză, dar nici să arunc excedentul maionezos nu-mi venea. Drept pentru care am mai fiert câteva ouă și am confecționat cel mai nesănătos aperitiv: ouă umplute. Ca să-l mai însănătoșesc puțin, i-am mai pus și niște sardele. Conservate în ulei. Că tot sunt bogate în Omega 3 și 6, vitamine (A, D și ceva B-uri), fosfor, potasiu, calciu și seleniu. După toate aceste plusuri, parcă nici nu mai contează conținutul lor de colesterol ori de sodiu.
Ce vă trebuie?
- 6 ouă;
- 1 cutie (125 g) de sardele în ulei;
- 2 linguri de muștar (normal sau iute, nu dulce);
- 2 – 3 linguri de maioneză (clasică, sau light);
- Sare și piper – după gust;
- Câteva frunzulițe de pătrunjel verde – pentru decor.
Cum procedați?
Spălați ouăle și puneți-le la fiert în apă rece. Lăsați-le să clocotească 5 minute (ca să iasă tari), apoi răciți-le sub jet de apă rece (o să se curețe mai ușor de coajă).
După ce se răcesc, decojiți ouăle și tăiați-le în două, pe lungime. Separați gălbenușurile, iar albușurile așezați-le pe un platou (evident, cu scobitura în care a fost gălbenușul în sus).
Într-un castron puneți sardelele scurse de ulei, 3 gălbenușuri fierte, muștarul și amestecați bine cu o furculiță. Încercați să obțineți o pastă cât mai omogenă (la nevoie puteți folosi și mixerul, deși nu cred că o să fie cazul).
Asezonați cu sare și piper, adăugați maioneza și omogenizați amestecul.
Cu pasta obținută umpleți jumătățile de ou.
Ornați cu puțină maioneză și decorați cu frunzulițe de pătrunjel. Păstrați-le la rece măcar 30 de minute înainte de servire.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Alte sugestii de ouă umplute, găsiți aici, sau dând click pe imaginea de mai jos.